Tynset Turlag

Postadr.: Mogata 5 
              2500 Tynset 
Telefon:  911 75 410  

e-post:         
leder@tynsetturlag.org 

Bli medlem

 

Org.nr. 971297166 

 

Konto for gaver: 

1885 16 40033

 

Vipps_2

Nr. 91301

  www.tynsetturlag.org/4010.Innmelding-av-bilnummer.html

 

Toppturer 2019

Her finner du en oversikt over hvilke kasser som er satt ut. Her kan alle legge inn kommentarer til hver topp.

Når nye kassene settes ut blir blir den lagt inn nederst i lista. Du kan legge inn kommentar til toppen ved å trykke på "svar-knappen" under den aktuelle toppen.

 

KART OVER TOPPENE FINNER DU HER

NB! Vær oppmerksom på at enkelte bomveier er stengt utover våren. Den som vet noe om når veiene åpner/stenger kan gjerne legge inn melding under den enkelte topp.

 
Ingrid05.04.2019
Hei. Hvilke vintertopper er satt ut.?
Bratthøa 1010 m.o.h.11.04.2019
Årets vintertopp! Kassa satt ut 11. februar. Enkleste vei til toppen går via Trolløypa på vinteren. På sommerføre er det enklest å følge T-merket sti over Grønnfjellet. Stien passerer over toppen på Bratthøa der kassa er satt ut. God tur!
Storhøa 1518 m.o.h.11.04.2019
Kassa satt ut 10. april. Bomvei (kr. 70) fra Valråmoen Vestate i Alvdal og helt inn til Dølbekken. Flere muligheter å nå toppen. Nå på seinvinteren er snøen så hardpakket at det bærer overalt. En fin runde er å gå sørover fra Dølbekken og enten gå opp på vestsida av Geitryggen og følge aksla rundt Storhø-kvolvet for deretter å fortsette opp til toppen. Det er så fin nedfart gjennom Aumskardet, over Korsbergriset og bort til merket scooterspor fra Korsberghytta til Dølbekken. Det er også fint å gå opp på Storhøa samme vei. På sommerføre er det tydelig sti sørover fra Dølbekken og opp på vestsida av Geitryggen. OBS!!! Kassa tas ned 15. august p.g.a. reinsjakt i området.
Kustofjellet 985 m.o.h.13.05.2019
Kassa ble satt ut den 12. mai. Det går sti opp fra Fiskviksetra på Savalen. Foreløpig er det jevnt over 10 - 15 cm. nysnø i terrenget, men den vil forsvinne raskt når det blir mildvær. Toppen erstatter Eventjønnhøa som opprinnelig var med blant toppene i 2019. (Se hjemmesidas forside).
Line14.07.2019Som svar til: Kustofjellet 985 m.o.h.
OBS! Det er bomvei den siste kilometeren frem til Fiskviksetra. Parker nedenfor ferista og gå veien innover. Stien er merket med røde stolper i starten, hold til venstre der stien deler seg litt ovenfor sætra.
Veslekletten 1105 m.o.h.14.05.2019
Kassa satt ut 14. mai. Det går merket sti fra Gammeldalen. Skilt som peker mot bl.a. Veslekletten er plassert ved parkeringsplassen som befinner seg midt mellom Sørdalsvangan og Gammeldalsvangan der stien/veien starter. Det er fortsatt en del snø over tregrensa, men det meste er nysnø som forsvinner raskt så snart temperaturen tar seg opp. Det er allerede nå relativt enkelt å ta seg opp til toppen med godt fottøy. Stien går over et par bløte partier, så graden av turglede med tørre, varme føtter henger til en viss grad på fottøyet. Veiene i området er i ferd med å tørke opp, men foreløpig må en belage seg på å gå/sykle fra Hobdsetra eller sykle gjennom Gammeldalen.
Taggarvola 869 m.o.h.22.05.2019
Kassa ble satt ut 21. mai. Veien mellom Aumdalen/Værådalen og Rivdalen passerer rett forbi toppen. Veien er foreløpig stengt for biltrafikk, men den er tørr og det er få skader etter vinteren, så den forventes åpnet i løpet av ei uke eller to. Det er fint å sykle fra Arnemovangen i Aumdalen og fram til Taggarvola (ca. 8 km. hver vei). Taggarvola har to topper og kassa står på toppen nærmest Værådalen. Det er ikke sammenhengende sti opp på toppen, men det er stifragmenter mellom toppene. Terrenget er lett å gå i med mosekledt skogbunn hele veien. Det er en snau kilometer fra veien og opp på toppen.
Svein Harald Telneset29.05.2019
Midthøa 1264 m.o.h. 29.05.2019 Kassa ble satt ut 29.mai. Kjør til nordenden av Savalen. Bomavgift. Følg skitene til Fjellenghøa og Håmmårhøa inn i Mogardsdalen. Kan kjøre bil et stykke Grei parkering der et skilt viser vei til Fjellenghøa og Håmmårhøa. Sti som er merket med røde klosser i starten. Ikke lett å se stien overalt da det var en del snø. Når du runder Håmmårhøa på venstre side, så ser du Midthøa m/ Rødalshøa ruvende i bakgrunn. Noe bratt, men med fine fjell rundt deg.. Ca 2t opp og 1,5 t ned. God tur
Hælfjellet 1167 m.o.h.04.06.2019
Kassa ble satt ut 2. juni. Det er flere alternative veier for å nå toppen. Den enkleste er å kjøre opp Plasslia på Kvikne (veien tar av like etter brua over like Ya ved CirkleK-stasjonen). Bompenger kr. 50. Kjør inn til Falningsjøen eller Svergjesjøen. Kjører du inn til Falningsjøen kan du parkere bilen på parkeringsplassen rett opp for demningen. Det er raskest (og brattest) å gå rett opp på nordsida. Lett terreng, men ingen sti. Du kan også fortsett å kjøre veien langs østsida av Hælfjellet fram til bommen. Det er lett å gå innover floene mellom Hælfjellet og Svergjesjøhøa. Det går sti opp på Hælfjellet på vestsida av fjellet. Et siste alternativ er å kjøre inn til Svergjesjøen og stoppe på parkeringsplassen ved demningen. Veien er stengt for kjøring videre, men den er lett å gå, og stien som går innover mot Svergjesjøhøa tar av fra veien etter noen hundre meter. Følg stien til den deler seg og ta opp til høyre. Det er sti helt opp til toppen av Hælfjellet.
Busjøvola 960 m.o.h.04.06.2019
Kassa ble satt ut 4. juni. Beste adkomstvei går innover Magnilldalsveien fra toppen av Lonåsen (bom kr. 80). Kjør med bil eller bruk sykkel (gratis og fin sykkelvei) inn til Buvollen. Det går sti langs gjerdet ved hytta på Buvollen og helt opp til toppen. Ca. 1,3 km. i lett terreng. Det er fantastisk fin utsikt fra toppen, spesielt mot sør og vest!
Brennfjellet04.06.2019
Brennfjellet 1147 m.o.h 04.06.19 Veien til Bete er åpen nå, og bomavgiften er på kr 50. Noen velger å trene til Beteberget opp som arrangeres 11.august. Hvis du derimot kjører bil til Bete, kan du parkere på plassen ved den øverste setra. Gå stien på øversida av setra og følg blå merking innover med Elgpiggen i sikte. Like før du kommer til Storfloen er det satt opp en liten varde på venstre side av stien.Den er også blåmerket. Du har nå Brennfjellet i sørøstlig retning. Lett å gå dit sjøl om det ikke er noen sti.God tur!
Nordkletten 1086 m.o.h.13.06.2019
Kassa ble satt ut 12.06.2019. Kjør Tronsvanglia, Alvdal!! Følg skiltet til Nordkletten ( rett fram ) Man kan parkere ved et hus, hvor det står Kari-Stua på. Følg så ei blå løype ned mot elva. Når du går over ei bru v/navn" Annas-Bru" er du på rett vei. Følg så denne stien til den deler seg. Ta til høyre. Stien går da til toppen på 1086 m.o.h. Noe bratt, men fint å gå! God tur.
Grete Lund06.08.2019Som svar til: Nordkletten 1086 m.o.h.
Fulgte blåmerker fra Kari-stua, men kom aldri til "Annas-Bru". Krysset elva over ei rødmalt bru. Gikk på stien videre og krysset elva en gang til, denne gangen uten bru. Et lite stykke etter elva gikk det av en sti bakover til høyre. Fulgte denne stien helt til toppen. Gikk samme sti nedover fra toppen og kom tilbake på akkurat samme sted ved elva.
Navn: 
E-post: